05 September 2010

Tips Mencari Cinta Sejati

Salam reader ,

http://www.cute-smiley.comSelamat petang semua... hari ni hari yang amat memboringkan bagi bubu.. memang TADE mood sangat-sangat.. bangun pagi-pagi dah menangis. banyak benda yang bubu fikir. em..entah la.. kadang rasa macam hamba yang tak pernah bersyukur. Setiap orang takkan lari daripada masalah.. right? em,macam lagu CERITA KEDAI KOPI "Masing-masing ada masalah sendiri, masalah dunia, masalah peribadi, luahkan jangan simpan dalam hati, boleh cerita di kedai kopi". Serabut bila memikirkan..tetapi bubu buang jauh2 demi memikirkan LEBARAN yang hampir tiba..
pejam celik tak celik2, tahu2 je lagi 3 hari dah nak raya... padahal baru rasanya masuk bulan ramdhan hari tu... em,apa-apa pun buang masalah tu jauh2 and tak moh lagi toleh ke belakang.. kat sini bubu nak kongsi sikit pasal Tips Mencari Cinta Sejati ... sebab apa bubu terfikir nak kongsi tips ni kali ni, sebab bubu tahu ramai yang ada masalah ni, punca selalu sangat putus bila bercinta.. bosan kan bila asik putus jerk...

hah! korang mesti baca tau..

  • Jangan jadi playboy/playgirl dan hindari dari menjadi playboy/playgirl
  • Jika tidak suka atau rasa biasa saja, jangan couple terus dengan orang itu, kenali dulu baik-baik
  • Katakan cinta jika kita yakin dia adalah pasangan hidup kita
  • Cinta dan nafsu berahi adalah dua hal yang berbeza (no free sex)
  • Carilah orang yang baik, setia, jujur dan cinta kepada kita
  • Jangan bercinta/menikah sebelum dewasa (21 tahun ke atas)
  • Kejarlah cinta sampai ke negeri Cina, berjuanglah demi cinta
  • Berlaku adil ketika cinta dengan orang-orang di sekitar kita
  • Cinta tidak harus memiliki hidup kita. Kita yang memilikinya. Lupakan dan cuba lagi bila gagal
  • Bina cinta yang ada hingga nafas terakhir selamanya
  • Jangan cuba sakiti orang yang kita cintai dengan alasan apa sekalipun
  • Cinta sejati tidak dapat dibeli dengan wang tapi pengorbanan
  • Tuhan telah memberikan anda jodoh, temukanlah cinta anda sepatutnya
  • Cinta harus direstui agama, hukum, keluarga & masyarakat 
 nota si gadis lolly : bonus video dari bubu tentang cinta... tengok taw

video


Mekaceh bagi lolly,lain kali baca lagi ;) ♥

6 love's lolly:

anep said...

cinta lumrah kehidupan...
but brhati2lah dgn cinta

:: bubu :: said...

yupp...but kdg rse give up... em..

hamzah ian said...

bubu sngt cun.. ok takde kaitan..

jgn pikir sngt la.. mende tu biasa la dlm hidup.. ok??

cik tomyam said...

ada masanya tu. kita kena tgu dan lihat :)

latest post:

http://ciktomyam.blogspot.com/2010/09/contest-meriahnya-call-masa-hari-raya.html

hamzah ian said...

bubububububuub!!!!!

:: bubu :: said...

yupp hamzah...
ngeeee...ok2..

Tinggalkan kupu-kupu please1 .