30 December 2010

Good bye 2010


Salam reader :face41:

Uurmmm...sedih pulak tiba2 bila terpaksa tinggalkan 2010 yang banyak sangat kenangan suka-duka bersama keluarga, kawan2, n my ex bf...emmm. Rasa baru semalam aku start praktikal kat sekolah. yang buat aku macam lagi tak percaya, aku DAH ABES BELAJAR...uwaaaa sedihnya..tak jumpa kawan2 lagi. tak masuk lecture hall lagi. bangun kelam kabut pergi kelas pagi2.. semua tu dah tinggal kenangan. Bila dah masuk 2011 ni, aku rasa makin tua...tua ke? tua dah kau bubu...21 dah pun..aisss pening2..macam2 nak fikir pasni..beli kereta..beli rumah..nak kawen lagi..kena cari duit. oh...komitmen...

Nampaknya tahun ni sambut tahun baru kat rumah jela...dok terlopong depan tv and laptop. Tak pergi mana dengan siapa2 pun...uhhh sedihnya kawan2.. dah la tak cari kerja lagi. Apa lah nak jadi. Mesti and wajib berubah. Bila masuk tahun baru, of course la setiap orang ada azam kan..? apa azam kamu kawan2..?
Azam baru..? ape ek... fikir jap..(sambil jari telunjuk mengetuk dagu and tanda soal di awangan)..boleh ea cenggitu.. hekhek. kalau nak kata takde wishlist langung, tipu la sangat kan kawan2..ok,slow2 ni nak cakap, sebab macam banyak pulak..uhhu. Antara azam aku untuk tahun ni, doa2kan lah menjadi dan termakbul. Tok wishlist korang jugak..amin..

:60: Nak dapat kerja yang sesuai,selesa dan kekal. Tanak tak kekal. kalau tak kekal susahlah hidup aku nanti..

:60: Nak ada camera sendiri. aku nak DSLR. kalau tak dapat yang tu, camera digital sony pun jadik la. janji ada kan..ciannye aku..haha

:60: Nak beli HP baru..nak yang macam blackberry tu. Gatal baru rasa nak memiliki berry2 itu. Dulu takde rasa langsung. gewdik sangat aku ni. padahal SE w705 tu kan baru lagi. sayang nak jual or track in. apa pendapat kawan2..? tolong..tengah berbelah bagi..

:60: Nak beli kereta. insya'allah...kawan2 tolong doakan. semoga dipermudahkan jalan aku. Kalau boleh nak tahun ni jugak.. gelojoh kau bubu. Nak beli kereta,sebelum tu mestila kena ada license kan.. alhamdulillah aku baru amek..lambat kn.. mudah2an lancar dengan hendaknya..amin..

:60: Hah,ni yg last...sedikit keramat.haha dah lama sangat nak, tapi tak menjadi2 dan tak berjaya. sebab nafsu serakah sangat..ngeee aku nak turunkan berat badan. sangat tension, aku semakin chubby kawan2.. hope kali ni aku berjaya..yessssss100x..over..haha

cukup kot 5 je..banyak2 kang tak tercapai..mana nak campak muka ni..ahha. Last, aku nak ucapkan selamat tinggal pada tahun 2010..banyak sangat kenangan pahit manis disitu..yang pasti takkan terulang lagi. Moga segala yang berlalu akan menjadi pengajaran dan teladan untuk menyambut huluran tahun 2011..amin..


kawan2,selamat tahun baru 2011..sayang korang

Photobucket

Mekaceh bagi lolly,lain kali baca lagi ;) ♥

8 love's lolly:

Nadd said...

hepy 2011 bubu! :)

:: bubu :: said...

ok sygs...u pun ok...

Dawia Honeyputri ✿ said...

selamat tahun baru 2011 =)
cantik bl0g awak..

btw, awak buat banner katmna ye?..

nub said...

salam 2011!!

smoga ok2 suma.gahaha

:: bubu :: said...

dawia: wt sndri syg...guna adobe n photoscape..
nk other kt org xmampu..haha

:: bubu :: said...

nub : amin...thanx komen..kam0o mmg lolly..hu3

Ailyl Rozanna said...

semoga impian awak tercapai 2O11 ini. aminn..

:: bubu :: said...

thanx akk coz komen entry bubu...
rasa nk pengsan kjap..haha mcm xcaye gua..
org popular komen entry gua..terharunya..haha

Tinggalkan kupu-kupu please1 .