07 February 2011

Alhamdulillah,syukurku terhadapMU

Assalamualaikum..
Ta jawab dosa..teheee

Yeayyyyy..*sambil loncat-loncat melangit...happy sampai kata-kata tak terkeluar cakap kau. sebab kata-kata yang melebam tu dah tersekat kat tekak aku..wee. pelis tolong jolokkan..ee yuckks.. :P ok,kau tahu ta 45 minit aku kat dalam wad ICU bilik ujian (undang-undang) bertegang urat. kepalalutut, kepalahotak aku macam nak tertanggal dari badan. Semalaman aku menghafal..melawan tetingkap mata yang gila-gila dah nak terkatup. Tak sia-sia semua tu..dan akhirnya aku lulus undang-undang , macam tak percaya *lempang muka laju-laju.

Bersyukur sangat-sangat..fuhh! lega.dalam ramai-ramai calon yang datang tadi.aku antara 3 orang yang lulus.*aceceh..sambil buat kening terangkat. Menggigil jugak badan, jantung macam nak tercabut time jawab..Soalan buta warna and penglihatan nasib baik lepas..yang tu kalau salah jugak.memang aku taleh nak cakap apa arr..atok nenek kau pun buleh jawab (kalau dorang pakai cermin mata besau gedabak macam nobita)..teeetttt..

Apa-apa pun aku kesian jugak tengok calon lain yang kesedihan menggunung sebab gagal.gagal kau.sebak kalau aku kat situ.memang menangis tak berlagu..lain la kalau kau gagal ujian bulanan macam kat sekolah dulu.yang itu kau gagal pun,opkos kau buat muka nak kena pelempang 360darjah celcius.aipp.macam aku je tu..teheeee. Member aku yang amek saing dengan aku pun gagal.siyes kesian aku tengok.kalau buleh tolong.memang aku pas-pas jawapan tu.weee. kau nak kena terajang JPJ cakap.

Yang aku ta buleh bla tu.gagal je bayar RM27.tadi ramai jugak yang amek balik ujian on the spot. kalau dah 10 orang gagal and then bayar RM27.so semua RM270.kemain kaya lagi syarikat tu.huh! baik bagi aku lagi baik.boleh jugak aku belanja korang semua kan..ngeee..boleh kita buat makan-makan..hek2.. :P


P/s : mana yang belum amek lesen tuw..bila nak baca buku undang-undang, WAJIB khatam 3kali. itu tips yang paling handal cikgu saya cakap..teeettttt..

Mekaceh bagi lolly,lain kali baca lagi ;) ♥

4 love's lolly:

aish♥ said...

da amek lesen..tp x abes amek..
hehehehe :D

Lieyana said...

lorh..kenapa..
syg la.teruskan je..

Imran nyambek said...

sayanglah.seyes

Lieyana said...

imran : sayang ape ek.. ? ta fham..blur sekejap..@__@

Tinggalkan kupu-kupu please1 .