24 January 2011

Aku ambil kursus khawin..yeayy..

Salam reader Flower

Semalam akhirnya aku pergi jugak kursus tuw.. kursus KPP.. kursus pra perkahwinan hokey.. *kau jangan mimpi nak ambil kursus tuw..bayang pun ta nampak lagik. kursus pendidikan pemandu sebenarnya...wee. mesti lah korang tahu kan. em, sepatutnya 8hb hari tu aku dah kena pergi. tapi macam2 halangan.ishh.

Eksaitednye aku tunggu hari ahad [semalam] sampai aku sanggup bangun jam 6.30. Over ta.. padahal orang tu jemput jam 8.00.. siap segala bagai termasuk touch up muka.n then breakfast macam orang ta makan 1 tahun..*tipu. gelabah sebab takut ayah ta nak hantar pi rumah kawan. kebetulan daftar sama dengan dia..wee yang tepatnya tangguh KPP sebab dia la..@__@ ..  Lepas sampai rumah kawan, kami berdua jalan kaki ke kedai tu. *kawan sejati.. Ape yang membengangkan, kata na ambil jam 8.00 sampai la matahari dah naik, dia tak jemput2 lagi. cair macam air make up ni tahu dak.. ? Angin dah berketul kat palehotak aku ni. baik-baik dah kenyang rasa lapar balik..wee. nasib baik kat sebelah kedai tu ada makcik jual kueh.. kalau ta memang aku telan driver tu hidup2.. *yekyek lah kau.

Habis 3 biji kueh masuk kat perut buncit aku ni..bila van tu dah sampai, lagi la aku macam nak pitam. Gila kau..ni van ke tin sardin.. ? tahu macam ni, aku rela dowh naik bas.. grrrrrrrrr..geram tak terkata time tu. Nak ambil lesen punya pasal....huh..! dah.kita lompat. aku ta nak cerita dalam van tu. berat berkati-kati, menyakitkan hati ( pantun dalam movie laila isabella ).

Hokey..ni dah sampai tempat tujuan. hati lega sebab dah terlepas dari kesempitan.. macam baru keluar dari perut ikan cermin.. sempit sangat. kenapa dia ta angkut sekali mamat bangla kat tepi jalan. biar lagi sempit baru puas hati agaknya kan... tak tahu la apa nasib hari tu. tahu macam ni..aku tak ambil hari ahad. ramaiiiiii sangat2. tempat ta best.. tangga kecik, kaki aku besar..saiz 7. ape lagi nak komplen. bilik kursus tuw kecik, tandas ta best, kotor..,gila aku ta suka... *kau ni banyak songeh kan.. ? arrghhh,aku na cepat2 habiskan lesen ni...wuuuu T_____T

setelah itu,aku ta na cakap apa-apa lagi..lastly, aku penat..bontot kematu duduk sampai petang...derita..

ok,papai..
Mekaceh bagi lolly,lain kali baca lagi ;) ♥

12 love's lolly:

Cik Tqah said...

hoho..gud luck..moga cepat dapat lesen.. :P

ofcuz said...

hahaha,untung laa.. ni mesti dh ade calon kn.. mst la blh amek.. hurm,xsempat nk ngort u!

:: bubu :: said...

cik tqah..amin,moga takde masalah nanti..takot jugak sebenarnya..

:: bubu :: said...

ofcuz : ni mesti kes ta baca sampai habis kan.. kursus KPP lesen ok..

sha rosemary said...

bace tajuk je tuh, hhu :)
amex lesen kat mana yg ?

:: bubu :: said...

kt ah teck [berjaya]
dduk mna ek ?

sha rosemary said...

kat mana tuh ? hha,
stay kl yg, jln ipoh
awk ?

:: bubu :: said...

patotla tatau..
sy jhor syg..jauh...

Syafrina Utopia said...

eh rin pon pernah mengalami bende yang same..serius hangin gile..dr smangat trus xsmangat nak amik kursus tuh..nek van pon hampeh..

eh3 rin suke blog ni chantek3

sha rosemary said...

hha jauh betul,
nanti nak pergi johor,
awk bawak kita jalan jalan tau.
rin ; cantek kan blog ni, sha pun suke,
sedap je mate memandang,
hha :)

:: bubu :: said...

syafrina : tahu takpe..bengang btol hari tu.. tapi sabarkan je..

tq..rajin2 dtg n kumen lg ye dear..

:: bubu :: said...

sha rosemary : ok..datang jgn x datang..weee
xde hal..tunggu lesen lulus n sebiji kereta kuar..kte pusing johor..haha

tq dear..tamo puji lebey2..malu #_#

Tinggalkan kupu-kupu please1 .