23 January 2011

Malam yang melucukan


Salam reader

Kenapa malam itu lucu.. ? kenapa lucu itu malam.. ok,tadi malam disebabkan aku macam penat sangat *kau penat buat apa..mengalahkan orang yang kerja pulak. taim time itu,aku bermesej-mesej'an dengan gula hati aku.. *ingat! bukan gula2 lolly tuw.. and then aku tak sedar yang aku terlelap. Sampai lah aku terjaga tengah malam disebabkan mimpi yang mengarut-ngarut tuw.. so,bila dah terjaga, apa yang ada kat palehotak aku ni..adalah handphone..ok.handphone..bukan handbreak.. *ape kena mengena.. ????. bila aku terpandang screen..OMG, mesej encek gula hati tak berbalas. panik..tak panik kot..wee *macam kau sorang ada gula hati..! Bila mesej tuw dah tak berbalas, so ape nak buat.. ? mesej..? haram la. tak balas punya. tido kat tengah pulau kot sampai tak dengar apa-apa.. so,aku berniat ganggu a.k.a call dia tengah malam buta.

jam 1.35 pagi..di dalam bilik encek gula hati *bukan bilik aku.harap maklum..!
call ni.banyak kali taw.tak angkat2..lagikan mesej yang bunyinye sekejap.memang haram lah jawabnye kan.
akhirnya angkat jugak..*hati lega..fuhh!

dia : haluuuuwww..*dengan suara garau,tahu pejam mata.jangan dia merepek sudah.
aku : tido ea..? sorry tadi tak reply mesej ucuk. takpe kan? tak marah kan?
dia : takpe..*jawab sepatah
aku : emmmm...*muncung sejengkal.
dia : tadi sebelum tido basuh kaki tak.. ? tettttttt tak ? bla bla bla tak ?
aku : dah semua dah. sure ni tak marah ? kang tak buleh tido ni..wee
dia : tak lah syg.. ok la, nak mandi ni. NAK PERGI KERJA..
[situasi tengah malam]
aku : hahh! kerja, kerja apa malam-malam ni ? *soalan cam bodoh je kan..
dia : kerja la macam biasa. kan dah pukul 7.05 minit pagi ni.
aku : *sah budak ni ngigau..aku pun "woi gilerrr...ni tengah malam la."
daulat dengan awek,buah hati call tak reti celik mata tu besau2 sikit.tak sayang la tuw..T_____T
dia : lah..! ykew.. ingatkan da pagi, sebab sygkan selalu kejutkan tiap pagi..hahahahahahahahahahaha
aku : hahahahahahahahahaha......sengal.

tengok jam analog.bukan digital.. 1.35 ibarat 7.05.sebab tu la encek gula hati ku yang sengal buleh merepek di tengah malam sampai buat aku tak tahan gelak.nak lelapkan mata ni pun masih tersengih2..wee
anyway adek aku pun pernah terkena.mak aku kejut tengah malam.disuruh bangun sebab nak galih tempat tido, dia buleh bangun nak bukak pintu pergi sekolah..

P/s : korang pun mesti ada pengalaman macam ni kan.. ? so,buleh la share..k,papai.
Mekaceh bagi lolly,lain kali baca lagi ;) ♥

4 love's lolly:

Cikbelog said...

haha lawak. adik cikbelog penah alami situasi ni. kelam kabut cari towel nak mandi.haha padahal tengah malam. orang kejut sebab suruh masuk tido dalam bilik tapi dia ingat nak suwoh mandi.hehe

:: bubu :: said...

sama la mak bubu pun soh adek msuk blik..ade ke nk bkk pintu pergi sek..parah btl.

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

ahahahha.. boleh plak camtu.

:: bubu :: said...

haha..da ngigau nak buat macam mana..wee

Tinggalkan kupu-kupu please1 .