20 January 2011

Irwansyah dah khawin

Salam reader

sedih tak tajuk entry tu.malang kan nasib aku.tapi takpe, aku cuba untuk kuat. demi masa depan aku yang masih cerah ni. tsk tsk T_____T aku tahu memang susah nak terima kenyataan ini. tapi apakan daya. itu dah jadi suratan ilahi. lelaki kat dunia ni bukan satu. aku tak heran takat dia. aku boleh dapat yang lain. ahaakkss *kau ingat kau cun macam acha septriasa ka.. ? jangan perasan la.. haha. aik,kenapa mesti kaitkan dengan  minah tu? kenapa bukan artis malaysia macam lisa surihani ke.. ok jugak kan.. ? kenapa mesti selebriti indon tu. kenapa.. kenapa..

sebabnya bekas kekasih acha, si irwansyah [muka jambu] tu dah kahwin dah pun. melepas dah aku.. haha penat aku setia selama ni..sampai hati kau! *cukup-cukuplah bermimpi bubu.sudah.bangun2.. Irwansyah 26, selamat dinikahkan dengan seorang gadis yang juga artis di indonesia, Zaskia sungkar 21, baru-baru ini. Irwansyah melafazkan akad nikah di masjid Al-Bina, Senayan Jakarta.

Disebabkan aku duduk johor and dekat dengan indonesia, kat tempat aku ni dapat channel indon.banyak. bukan satu channel je.tak percaya? jom datang rumah aku..haha. so,mesti la aku dapat tengok realiti show tentang gosip artis indon kan.termasuklah tentang pernikahan irwansyah ni. bukan takat nikah, tapi daripada persiapan mereka sanding,photography dan tempah baju..wee *kasi jeles.

haa..ni la isteri pilihan irwansyah. face sangat la matured kan.. tapi tak kurang cantiknya. 
lagi cantik dari si tteeeetttt...

uuwww...sweet. pengantin muda.. siyes jeles. mak..nak kawin jugak.. boleh tak.. ? *gatal.

tsk tsk T____T tangis bahagia.. bila agaknya turn aku kan. mesti happy tak terkata.

yang berdiri tu shireen sungkar, adik kepada mempelai perempuan. muka sangat la sama. 
sibling's lah katakan. lagipun mereka cuma berdua.

Aku rasa korang kenal shireen sungkar tu, kalau korang tengok sinetron CINTA FITRI.. ada tengok tak.. ? dia jadi heroin dalam sinetron tu. Mungkin ada yang kata irwansyah ni mudah dapat pengganti acha.tapi tak sebenarnya. Lepas dia break dengan acha,lama jugak dia single. sampai lah dia kenal dengan isterinya di sebuah acara muzik. mereka berdua jadi host dalam acara tu. so,perkenalan pun bermula dari situ. Irwansyah kata, dah sampai masa untuk dia mendirikan rumahtangga sebab umur pun dah 26. normal la kan bagi seorang lelaki. perempuan tu pulak 21..wee sebaya aku la sehh.. aku bila lagi ni wey.. ishh tak leh tak leh.. nak jugak kawin..ahhakks. *kau ingat kawin ni macam kau main kawin2 masa kecik hah..! no la, kawin ni perlukan persiapan dari segi mental dan batin fizikal.. huh..! apa yang penting mani money maa.. takde money camne nak kawin..takkan pakai daun kot..

P/s : target kawin aku paling lewat 24 kot *bermakna 3 tahun lagi..adehh. target korang berapa.. ?





Mekaceh bagi lolly,lain kali baca lagi ;) ♥

8 love's lolly:

Uchi kay-f @hmad said...

kawen mmg besh kan bubu...........

Zik said...

hahaha... :)

:: bubu :: said...

uchi : wah..haha

:: bubu :: said...

zik : hahaha..msti gelak tang aku ckp target kwin... *malu dehh...haha

bungakuning . said...

uih . muda lagi yg pompuan tuu .
tapi takpeee , T___T dapat kawin dgn irwansyah kan :)

Cikbelog said...

sama padan la they both. bubu jangan cedey2 okei. hehe

:: bubu :: said...

bungakuning : tu lah muda lg..sebaya dgn sy..weee

:: bubu :: said...

cikbelog : da ta sedih..wee haha

Tinggalkan kupu-kupu please1 .